Artyści i druciarze. Polska niczym odkurzacz wsysa ....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • d_woj
    Drive
    • 2011
    • 68

Purchawa, dzięki za linka, poczytam.Prawdę mówiąc 2 główne przyczyny że szukam to: 1. b.duże elektryzowanie się wszystkiego w domu (powietrze, ubrania, skóra) najprawdopodobniej wskutek dużej ilości urządzeń elektrycznych, 2. wysuszone powietrze w domu i co za tym idzie kłopoty ze śluzówkami, oddychaniem itp.
    No i tak sobie po wstępnych przemyśleniach umyśliłem ten jonizator.

Przy okazji zapytam jak w Twoim przypadku zdaje egzamin to urządzenie
    Pozdrawiam
  • loyd
    RS
    • 2010
    • 2342

Nie wiem czy już było .....

Komentarz

• RALF
      Elegance
      • 2008
      • 974

kolejny prawdziwy artykuł ... niestety
      Ps. Pozdrawiam kolegów którzy w topicu
      " Czy znacie tę Octavie? Czyli opinie o autach z ogłoszeń!! "
      Pytają o kolejne auta z płocka

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez RALF
        kolejny prawdziwy artykuł ... niestety
        Ps. Pozdrawiam kolegów którzy w topicu
        " Czy znacie tę Octavie? Czyli opinie o autach z ogłoszeń!! "
        Pytają o kolejne auta z płocka
        :lol: :wink:
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

niestety niektórzy nie mogą zrozumieć że dobre auto w np: w Niemczech kosztuje średnio 2000 - 3000 euro więcej niż w Polsce a dla handlarz to przecież nieopłacalne lepiej skręcić licznik i poklepać trochę i przyciąć dobrze na kasie..
          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

W sumie nic nowego, od lat auta w Polsce tak sie sprzeja i beda sprzedawac jeszcze dlugo. Jeszcze troche i wschod bedzie przyjezdzal do nas po auta, bo obecnie do Rosji oficjalnie i nie wyjezdza duzo aut na czesci :diabelski_usmiech
            Spritmonitor.de

Komentarz

• shok
              RS
              • 2009
              • 2070
              • Octavia I (1U2)
              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Ale co tu duzo pisac.Znajomi kupili w Polsce auto.AstraIII wsiadam ogladam i stwierdzam.Auto musi miec zrzucone km ,ale juz nawet tego nie mowilem.Czy malowany nie wiem bo auto brudne itd.Spytalem dlaczego kupiliscie auto w Polsce a nie sami sobie sciagneliscie.
              Uwaga.Bo w Polsce sa duzo tansze. :shock:
              Ja mowie to jak moga byc tansze w polsce.Jak sami widzicie ,że na zachodzie sa drozsze.A handlarz musi na tym jeszcze zarobic.
              Bo handlarze maja dojscia i kupuja taniej.
              Pomyslalem szkoda gadania.Powiedzialem jedynie pewnie tak jest.
              Czyli jak kupujacy chca byc oszukiwani to ich handlarze oszukuja.I tyle w tym temacie.

Komentarz

• tomba7
                Drive
                • 2009
                • 96
                • Mercedes-Benz

Bardzo fajny artykuł obnażający prawdę o polskim rynku aut używanych. Może jak każdy w życiu zaliczy raz czy dwa razy "wtopę" przy zakupie lalki, igiełkii po emerycie, to ludzie się ogarną i przestaną kupować złom od handlarzy. Najgorsze jest to, że ludzie lubią być oszukiwani jeśli chodzi o ceny, przebiegi i historię danego auta.

Może się starzeję ale wolałem w tej samej cenie nową Skodę niż importowane VW albo Audi, z którymi może być wszystko OK albo same kłopoty.
                W wolnym czasie dwa koła

Komentarz

• shok
                  RS
                  • 2009
                  • 2070
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Aha astra ma na liczniku 90tys.km 8) Auto 2007r

Komentarz

• daneczek76
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3642
                    • Toyota

Zamieszczone przez shok
                    Ja mowie to jak moga byc tansze w polsce.Jak sami widzicie ,że na zachodzie sa drozsze.A handlarz musi na tym jeszcze zarobic.
                    Bo handlarze maja dojscia i kupuja taniej.
                    wszystko zależy którym jestes pośrednikiem w kupnie auta, sam znam portal aukcyjny w Niemczech gdzie większość handlarzy w Niemczech zakupuje tam auta a potem widać je na mobile.de oczywiście droższe.
                    Więc jak się człowiek postara i poszuka można kupić bez pośredników i z pełna opinią rzeczoznawcy niemieckiego.

W Polsce po prostu szkoda czasu, jeżdżenia i marnowania pieniędzy na podróże po Polsce, po Polsce to ja mogę w celach turystycznych a nie aby się wkurwiać.
                    Te auta są dla ludzi którzy się nie znają i ślepo wierzą w bajki.

Komentarz

• looker
                      RS
                      • 2008
                      • 1886
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

To, że rynek aut używanych w naszym kraju jest bagnem - już wiemy.
                      No to może pójdźmy w bardziej konstruktywnym kierunku: co zrobić aby kupić dobre, pewne używane auto ? :roll:
                      Czy firmy takie jak z tego linku to jakieś rozwiązanie: http://www.andrebar.nazwa.pl/

P.S. Polecany na tylik.motogrono.
                      OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                      SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• daneczek76
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 3642
                        • Toyota

Zamieszczone przez looker
                        Czy firmy takie jak z tego linku to jakieś rozwiązanie: http://www.andrebar.nazwa.pl/
                        co do tej strony jak to mówią papier wszystko przyjmie popatrz na auta jakie sprzedaje i ich przebiegi ja osobiście w nie wierze auta np: w niemczech średnio mają 2- 3 letnie 130 - 180 tysięcy a nawet więcej.
                        Ja osobiście znam człowieka który sprowadza auta jak to mówi takie ma hobby.
                        I u niego wszystko jest jasne czyli pokazuje fakturę za ile auto kupił + rachunek z kantoru za ile euro kupił+ koszty przyjazdu po auto i przyjazdu do Polski czyli bilety ruchani z tankowań + cło podatek i przeglądy + jego prowizja.
                        Wszystko czarno na białym - także zdarzają się uczciwi ludzie.

Komentarz

• Superbman
                          Ambiente
                          • 2006
                          • 208

Co do artykułu to bije z niego to ,że jego autor nie zna się na temacie, więc wg mnie nie powinien się brać za taki artykuł.

Co do sprawy, to ok, niezwykle ciężko kupić w PL dobre używane auto, ale jesli ja mam przepłacic w ASO 30 koła , dodatkowo dalej byc uzależniony od tych je*anych patałachów z serwisu, którzy podczas przeglądu będę mi podmieniali części to...wolę dołożyc i kupic zdrową używkę powyżej ceny rynkowej.

Pozdrawiam
                          252/555

Komentarz

Pracuję...